Thursday, December 31, 2009

avatar


lastnye... tengok gak aku avatar...
best...
setelah berjaya keluar sebab lab cancel...
tapi, aku x puas hati ending cter tu.
ade ke patut dye jadi avatar tros selame-lamenye.
tau r dah jatuh cinta kat pompuan tu.
bukan lawa pon, name pon susah nak sebot.
sory r kat sape yg blom tgk cter tu lg ek.
aku dah ter bagi tau ending cter tu.
nasib la...

pastu semalam aku melantak lagi oreo mcflurry...
sedap...
yummy...
lepas tu melantak pula big apple versi waikiki yg tercenta...
sedap jugak...
donut terbesar di dunia... sme size dgn pintu...
sambung balik,
dah la tiket full mula2. terpakse la jugak beli tiket pukul 5...
habis cter pukul 8...
pastu, tunggu bas lame gler sampai kolej kol 10.
tau dek mak aku ni, mati...
tapi bukan sengaja.
bas tu yang x datang2.
dah la pegi pon x rancang.
dengan pakai beg sekolah nye, sebijik cm budak baru lepas tuisyen cuti2 ni.
x reti2 nak balik pulak tu.
balik2 ade perjumpaan blok...
secara x pasal nye, aku dilantik sebagai wakil blok aku untuk sekreteriat jaringan industri dan komuniti...
ape tu...
macam nak bukak kilang je. sukati dorang je nak sebut name aku.
lastnye aku lantik lg 3 orang roommate aku jd wakil sekretariat lain campur dengan aku n lagi sorang lagi yg dah dilantik. padan muka.
akibat letih yg amat sangat sebab bjalan sehari suntuk, aku tidur dengan x sedar dirinye semalam...

Monday, December 28, 2009

second day jadi dewasa...

lintas langsung dari atas katil kat upm, aku dah berjaya jadi dewasa...
lastly...
lambat nye aku cukup umur...
tapi sekarang dah pass dah...
untuk yang wish kat aku semalam, doumo arigato gozaimasu...
first time dalam hidup aku, aku selebret befday kat tempat aku study...
selama ni time cuti je.
tapi kali ni dapat la half2...
dengan family dapat,
dengan kawan pon dapat...

Friday, December 25, 2009

memoirs of U.N.A

senangnya dalam hati kalau beristeri dua...

eh, silap. aku mane ade isteri.
saje nak cter...
tadi aku kluar dengan ayu n nani azwa...
best...
macam bese, pegi naik bas red and yellow yg dah nak runtuh tu.
sampai2, nani kate lapor, tros gerak ke nooddles station kat ts tu. (betul ke aku eja mee tu dlm bi?)
apabila melihat sahaja menu dalam buku menu tersebut, mata aku tros terbeliak. masyaallah, harga...
namun, its okay...
aku baru lepas cucuk dari bank yang tercinta...
order la aku banana split bersama ice cream vanilla yang tercinta...
pastu bergerak utk smyg n then shopping track suit dengan jeans...
then, this is what happened...

depan toilet pon jadi...



an hour in fitting room...


boria baju 13ringgit sehelai...





baju lain pulak...


tangkap lagi...
sume2 gambar x termasuk yang depan toilet ni bertempat di dalam fitting room kat dalam the store kamunting... ktorang beli baju sama corak sorang satu... murah pon... sebab tu berani beli... kalau x...
sampai la nak sejam dok dalam tu...
keluar je, kakak yang jage bhgian baju tu tengok plek.
lantak r, ktorang beli...
keseronokan berakhir apabila ktorang terpaksa menunggu bas di tepi jalan selama beberape puluh minit... lastnye smpai stesen bas taiping tros gerak balik menuju ke rumah masing2...
kitorang berpisah dalam bas je sebab one way...
x sempat nak buat aksi touching2...

Tuesday, December 22, 2009

burn lagi...

tak hilang lagi burn ari tu dah terjun swimming pool kat kk tu lagi...
tak puas2 ke aku ni...
bukan x puas, dah family aku campur sanak saudara ajak,
x kan nak kate x nak kot...
x sedar diri, nasib aku kene jage adik sedara aku yg kecik+ come lote tu
kalau x...
alamat berendam la aku macam gile...
ingat nak berenang kat kolam renang dewasa tu tapi kene pakai swimming suit...
x kan aku nak pakai kot,
nak mati?
last nye, berenang la aku yang x reti berenang ni kat dalam kolam kanak2 tinggi lutut...
tu pon x sedar diri lagi...
serius, kalau x de budak2 tu tadi aku dah terjun dah mandi sorang2 sampai malam...

Friday, December 18, 2009

time kasih abang...


ni bukan abang aku...
sadis x tajuk entry aku?
jarang ade orang nk cakap pasal abang sendiri dalam blog.
tapi hari ni aku rase macam nak cakap.
aku rase orang lain punya abang pon macam abang aku gak.
macam2 dah dye buat untuk family aku.
even mase dye tgh study pon tiap bulan dye bank in duit belanje untuk family aku even bapak aku keje.
pastu, dye never say no kalau aku mintak duit kat dye.
dulu, aku penah mintak duit kat dye,
nak beli hard disk.
tros dye bank in duit kat aku.
dekat adik2 aku pon dye beli macam2.
padehal, kitorang lain2 mak.
dye boleh je habiskan duit untuk adik2 dye yang belah mak dye.
maybe sebab mak aku yang besarkan dye,
yang anta dye study...
dye buat macam tu.
serius aku terharu.
aku wonder jugak, mampu ke aku jadi macam abang aku.
sekarang abang aku dah keje,
medical assistant,
bila dapat gaji je terus dye bank in.
boleh ke aku macam tu nanti...
yang aku lagi terharu,
tiap2 kali bapak aku g kl untuk kursus,
abang aku akan bagi satu botol duit syiling untuk mak aku buat duit belanja adik2 aku.
rajin nye abang aku menyimpan untuk adik2 aku.
aku macam tu x nanti....
kalau keluar makan mane2, sure abang aku yang bayar.
jadi MA, mula2 gaji x de la banyak sangat.
bapak aku pon bukan x boleh bayar, tapi abang aku nak jugak...
yang buat aku terharu tiba2 ni bukan sebab ape,
sebelum ni abang aku penah cakap, dye nak beli kan laptop untuk aku.
dye x bagi mak aku beli...
tapi aku dah beli...
ingat bapak aku dah bagi tau abang aku aku dah beli,
tapi x...
tadi abang aku call, agaknye time tu dye nak beli untuk aku...
bila aku cakap aku dah beli.
abang aku cakap...
"nape x bagitau abang..."
banyak kali pulak tu.
tu yang aku rase guilty sangat tu...
sorry abang...
aku ingat kan bapak aku dah bagi tau kat abang aku...
tu yang terus aku tiba teringat jasa2 abang aku...
banyak nye...
even aku slalu gaduh dengan abang aku mase kecik, ble dah besar,
x sangka aku ade abang sebaik ni.
abang orang lain pon mesti macam ni kan...
aku bleh ke ek jadi macam ni...


ni baru abang aku...

Thursday, December 17, 2009

Malaysia menang!!!

hehehe...
actually tadi aku x tau pon ape yg menang.
rupa2 nye, bola...
lawan vietnam...
TAHNIAH...
Baru la aku rase bangga sket jadi rakyat malaysia...

dah brape hari dah aku x post entry baru...
sebab, ari tu aku pegi Pangkor...
holiday dengan family...
kat sane aku seronok sangat mandi laut yg crystal clear tu sampai burn muka aku...
tu la, x reti nak pakai sunblock...
dah puas mandi laut, sambung kat swimming pool plak...
memang sure hitam muka.


atas feri...




lepas berjaya memburn kan muka...

on my way to Pangkor Island...

pastu tadi aku teman sepupu g hospital ipoh...
lepas habis tunggu dye selame beberape jam,
kami pon tunggu r bapak aku ambik kat depan bilik forensik tempat bapak sedare aku keje...
sambil2 tunggu tu aku pon perhati la orang2 yang tunggu kat situ...
ramai betol orang mati@ meninggal ari ni...
dari melayu, cina, india, sampai indonesia pon ade...
serius satu Malaysia...
sedang aku perhati dorang tadi,sampai la dua orang pak cik dengan mak cik polis...
rupenye dorang tengah post mortem body sorang indon ni...
aku pon curi2 dengar la...
meh sini aku story ape yang aku dengar tadi...
  • punca kematian: jatuh dari tingkat 8 ke 6 ke. x jelas...
  • pekerjaan mangsa: buruh
  • tempat kejadian: di sebuah tapak pembinaan hotel berdekatan dengan ipoh.
  • adakah terdapat pergaduhan beberape ketika sebelum kejadian tersebut berlaku? -tidak.
  • bagaimana perwatakan mangsa: saksi tidak begitu mengenali mangsa.bagaimana kejadian boleh berlaku: mangsa sedang mengangkat sebatang kayu tanpa menyedari mangsa berada di tempat yang membahayakan.
  • pastu aku dengar pak cik polis tu marah rakan2 mangsa, "kenape buang kayu tu! tu dah jadi kes polis. barang bukti mane boleh buang..." lebih kurang macam tu la... agaknye dorang pegi buang kayu yang mangsa tu angkat kot...
lepas tu mak cik polis tu suruh saksi masuk dalam bilik forensik atau lebih tepat lagi bilik m*y*t... aku pon x dengar dah ape yang dorang sembang...

beberape minit kemudian, bapak aku pon sampai dan aku pon pulang...

Monday, December 14, 2009

keluar jugak akhirnya...

aku syok...
keluar gak lastnye...
even x de duit...
aku dah berjaya keluar dgn balik dgn selamatnye...
makan pon orang belanja...
amat save skali belanje kali ni...
tapi tambang teksi amat menjerut tengkuk sbb naik berdua je...
sian farehah...
nak beli seluar tapi x jadi...
nak tengok wayang, tapi x de cter best...
langsung x tengok...
lastnye berjalan la tanpa arah dan tujuan...
last blik dengan selamatnye...
tapi sian farehah lagi sekali...
cd software dye tertinggal dalam handbag aku...
demikianlah kisah hari ini...


x mampu tengok... tangkap gambar je mampu...


waiting for the cab...



dalam fitting room...
sebelum farehah try seluar...




muka frust sebab seluar x de size...hehehe





ice cream kesayangan... oreo mac flurry...

Sunday, December 13, 2009

nak keluar tapi...


x de duit...
macam mane ni...
nak mintak kat bapak aku,
bapak x de...
g kursus kat kl...
kat pah aku,
pah aku dah berjaya di'send' ke rumah mak long aku...
nak mintak kat mak,
hari tu aku telah mem'bankrup'kan mak aku kat tesco...
x kan nak mintak lagi...
memang la kalau nak senang jumpe je lepas aku balik upm nanti tapi...
x larat la nak bertarung dengan manusia mase nak naik komuter...
penat...
aku konfem la kalau nk keluar sure hari cuti.
orang mesti ramai...
mase ni je la aku nak keluar pon...
duit...
how I wish
ade orang tetiba call,
"anda telah memenangi wang rm1000 ringgit, sila datang ke pjbt kami untuk menerima hadiah anda..." Yahoo!!!!
tapi x kan la boleh jadi macam tu...
nak keluar!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, December 10, 2009

news

aku baru tukar layout. seksa nye diri aku mase meng 'ote' page aku ni... ye la nak wat backup lg, mcm2 la... lastnye, terkabul jugak impian aku nak tukar layout sebelum ni yang x lawa langsung tu... sebab, layout tu warna pink. and, i hate pink. yang baru ni nampak matured sket kot. ye ke?

pembacaan aku x gerak2 dari semalam. malam semalam lepas online ingat nak sambung bace buku Dan Brown tu tapi x jugak sebab aku menonton Kami dengan adik aku... bila nak habis ntah...

abang aku masok paper, dye bangga... tapi family aku bukan jenis beli paper tiap2 hari. tmbah plak paper kosmo. sibuk nye aku dgn adik aku beserta mak aku cari gambar tu dalam internet tapi berakhir dengan kekecewaan sebab x jumpe...

sekarang, aku kene pegi surau, dengar ceramah. atas arahan mak bapak aku. ustaz tu cakap slow la... x mampu menarik minat aku... antara rela atau terpaksa?

Wednesday, December 9, 2009

azam baru...

belum masok 2010 lagi...
tapi aku dah ade azam baru...
azam baru aku adalah...
nak habiskan bace The da vinci Code milik abang aku.


tadi sedang aku boring x de bende nak buat tadi,
terserempak la aku dengan adik aku yang tengah memunggah barang abang aku dalam kotak abang aku...

tetiba,
adik aku terpunggah sebijik buku ni...
the da vinci code...


azam aku ni agak gempak la sket sebab di samping aku bace buku tu,
rajin plak aku cari maksud perkataan yang aku x faham dalam kamus pastu catat dalam buku...
rajin x?


tapi masalah nye sekarang,
dari pukul 3.3opetang tadi, sampaila sekarang,
aku baru masuk chapter 2...
sebab nye,
belambak word yang aku x faham.
jenuh nak paham lagi,
tapi sebab azam aku yang membara ni,
aku sanggup teros membaca...
tapi x tau la taon bile pulak aku nak habis bace.
yang sure nye,
aku akan teros membaca.
Hanani,
Ganbatte!!!

Monday, December 7, 2009

IRIS


Movie baru yang aku tengah syok tengok sekarang.

nak kate best sangat tu ntah la... tapi,
aku boleh kate best bile part yang ade TOP.
dye jadi jahat pon comel gak.
citer ni agak boring kalau x ske citer yang thrill.
tapi kalau suke,
on je.
ade gak la part lovey dovey yang menyayat hati...
konflik pon banyak sangat.
mula2 aku pon x faham sangat.
sekali aku tros lompat kat episod 16 kat dramacrazy.net,
baru la aku faham konflik2 tu...


tengok la...
boleh tahan la best nye...
kalau malas tunggu buffer, g tengok kat kbsw.
tapi dah episod berape la...
lagi best sebab big bang yang nyanyi ost dye...


Friday, December 4, 2009

pembetulan


acer aspire 4736z


ni jenis laptop aku yang sebenar...

yang gambar aku letak hari tu hanyalah gambar hiasan semata2...

ape masalah mereka???

nape celcom slalu problem?
kenape jugak kalau aku hantar mesej, slalu,
MESSAGE SENDING FAIL

kenape?
streamyx kat rumah aku lembab gile nak mati dari selalu???
tau la hari tu bapak aku x bayar sampai berape bulan...
tapi sekarang dah bayar dah...

apakah masalah mereka???
tolongla bagi tau aku...

Wednesday, December 2, 2009

dapat jugak....


aku beli gak laptop lastnye....
selame ni aku sapu mak aku punya je...
sekarang,
aku dah ade aku punya laptop sendiri.

lambat kan aku beli?
tak pe...
aku beli acer.
kawan aku dengan abang aku sume suruh beli hp compaq.
tp aku dah jatuh centa kat acer nak buat macam mane kan???
syok nye perasaan aku.
dah la beli bende tu dapat free gift. sampai sepuluh.
tapi aku saje mintak lebih kat kakak kedai tu tambah lagi dua...
head phone-rm28++
bluetooth nye kabel-rm49++
dengan tambahan sepuluh lagi free gift yang amat menyentuh perasaan aku...

Monday, November 30, 2009

last day kat ladang...

ni la last day aku g ke ladang yang penoh dengan suka duka aku menjadi seorang petani.
lepas ni tukar tempat pulak.
time ni tengah sonok menjamu jagung yang terok ditanam selama beberape bulan ni...
nanti aku bubuh lagi gambar aku kat ladang ek...
seronok time ni...
sebab,

lepas ni tak yah mencangkul tanah merah yang keras gler nak mati tu dah...
x yah jugak lagi nak mengotorkan seluar aku sebab pegi duduk atas batas mase tengah cabut rumput...
tak yah jugak nak terok2 mencuci stokin yang dah disaluti tanah merah...
tak yah jugak lagi nak sedih tengok kasut kesayangan aku bertukar jadi warna merah...

penat we...
tapi mula2 je la...
lepas tu dah lame sket ok la...
tapi sebab itu la first time dalam hidup aku jadi petani,
rase adventure la jugak buat benda2 tu...
tapi sekarang,
aku rase aku hebat sebab dah boleh jadi petani berjaya even pokok aku ari tu x de la jadi sangat kan...

walau bagaimanapun,
aku ucapkan selamat berjaya kat budak2 yang akan jadi petani kat ladang tu nanti...



sementara menunggu jagung dibakar...



tengah excited nak petik jagung


on da way... aku??? kat belakang tu...

Sunday, November 29, 2009

result dah kluar...

pengsan...
nasib dapat pointer atas 3.
mak aku bising sebab aku x dapat 3.5...
tapi memang mase final ari tu aku target atas 3 je sebab dua2 test ari tu aku kantoi...

walau bagaimanapun,
aku akan berusaha untuk sem 2.
tolong la bagi semangat kat aku...

suruh la aku study kalau aku main2.
tapi,
kata2 semangat ni untuk sem depan la ek. bukan sem ni...
cuti ni enjoy dulu...

Monday, November 16, 2009

yatta!!!!

aku da pulang emak buat cucur,
mudah saje tambah ayor,
adun sebati goreng dan sedia,
tepung cucur adabi namenye...

esok sure aku jadi duta tepung cucur adabi...

final dah habis... yeay...

3 minggu aku menahan jiwa raga dari online...
sebab???
final...

sekarang,
kita ENJOY!!!!

2 3 hari ni aku da start movie marathon demi merelease kan rindu aku kat movie2 yang dah lame aku tinggalkan.

hari ni jugak, baru aku merasa online...
lega...

agak2 cuti ni nak belajar ke x nak ek???

Sunday, October 25, 2009

esok...

esok da nak balik.
aku ade pegang buku x?
ade. tp pgang la.smpi 2 muka surat tetibe adik aku panggil...
"kak!!! kamen rider kabuto da start!!!"
aku pon lari2 la menghangkot buku aku tu...
last nye buku tu duduk atas lantai kat muka surat yg sama sampai petang...
macam mane nak final?

nasib aku balik esok.
kalau balik lusa tulat tonggeng???

Saturday, October 24, 2009

aku da sampai rumah...

akhirnya... aku balik gak rumah...
terkejut mak aku ble aku kate aku blik 4 ari je.
mak aku soh stay lame sket.
gilo, dah la buku x bawak. ade intenet, astro dsb tu, cukupla membuatkan aku x blajo.

tadi,
sebelum aku tunggu bas kat duta, aku tunggu mak sedare aku ambik aku kat ktm putra,
time tu, aku terpana seketika.
adakah aku dah salah naik tren sampai aku tiba2 ade kat indonesia?
sume insan kat keliling aku dengar cakap bahasa indonesia.
student jalan2 kat situ sume pakai baju uniform cam aku slalu tengok kat sinetron kat tv tu.
selekeh semacam je.
yang lelaki, baju ketat, seluar londeh.
yang pompuan, yang freehair, rambut serabai, dengan skirt nye.
ntah, konfius dah aku tadi, rasenye aku masih lagi di malaysia.
mak cik2 yang lalu lalang kat situ plak sungguh glamor dengan kebaya batik jawa nya.
kat mane aku ni? bisik hati aku.

lepas mak sedare aku sampai, baru la aku tau, situ ade sekolah untuk anak2 yang mak bapaknye keje kat kedutaan kat situ. oh begitu...
rupanya aku masih di malaysia.

tapi sekarang, aku dah ade kat rumah depan laptop tercinta dengan streamyx yang laju gler. yeay...
dalam bas tadi pon aku dapat berita yang amat menggembirakan aku sampai terserlah gigi aku mase onda way balik tadi. mesti pakcik driver bas tu pelik tengok aku lepas bangun tido tetibe senyum sampai ke telinga.
yang penting, minggu depan final
so balik ni purpose dia tetap...
STUDY!!!

Thursday, October 22, 2009

aku dalam lab bio...

bagus x? orang lain buat presentation aku online.
alang2 wireless tengah laju ni.
aku pon ape lagi...

Tuesday, October 20, 2009

tekanan perasaan vs dugaan

masalah... teruk ke masalah aku???
memangla masalah aku x seteruk masalah orang lain tapi masalah ni sume orang penah rase...

kalau dulu...
duit tinggal negative pon leh survive lagi kat maktab aku yang tercenta. kenape negative?
sebab duit aku da habis, pastu aku pinjam kat kengkawan aku pastu jadi la ia negative. sdey kan? tp lek... tu x menjadi masalah sebab makan kat maktab dulu free...

sekarang, x de 3 ringgit, jangan harap dapat rase nasi goreng biasa yg x de la sedap mane. sepuluh ringgit pon belom tentu dapat hidup dengan amannnye...

kalau x de kredit, lagi kelam dunia aku. dengan kawan aku yang dok blok sebelah pon aku bley lost contact. ni la bahana dunia teknologi, sume pakai duit. fuh, ayat cam karangan mase spm.
btol la kan. pengsan aku ari tu seminggu x de kredit. nak beli makanan pon menggagau duit dalam purse merah putih aku, apetah lagi kalau nak beli topup. bukan nye topup boleh beli untuk satu mesej, paling murah pon 5 ringgit. kalau x beli topup tu dapat la aku sepinggan nasik pataya dengan air sirap buatan bangla kat putra foodcourt...

so, cm ne aku nak buat dengan diri aku?
g cucuk kat atm???
inila yang akan aku lakukan lepas ni...
hbisla akaun aku...
licin lah akhirnya...

Saturday, October 3, 2009

aku ske big bang...

simpan dulu newS, time for big bang!!!



T.O.P









video

watch this!

habis...

minggu ni result untuk subjek bio, math n kimia dah kluar. fizik pon da kluar kot. tp aku x nak ambk tau. biarkan. ape nak jadi dengan aku... result aku x best langsung. kimia c, math a-, bio c. cm ne... kimia c... lecturer tkejut ble aku bgtau kimia aku mse spm dulu A2. pastu dye ingat ble result aku c naek sket je rupanya markah aku naik banyak sebab dulu aku fail... sdey tol. kat sini asal ade je name yg kene panggil dgn lecturer name aku msti ade. sdey... dkat maktab dulu aku x mcm ni pon. cm ne dgn pointer aku nanti. baru test 2 markah dah mcm ape, final cm ne la plak. kate nak ambik biotek, result pon x seronok nak dengar. bukan aku malas. aku study trok tau. smpai x tdo aku study... rse cm rugi je. x pe la maybe Allah x nak bg lagi kot rezeki tu kat aku. doakan aku tau...

Friday, September 25, 2009

ulasan setelah beberapa hari berhari raya

raya pertama...
x de feel nak raya. keje sepanjang raya, makan. yang penat nye, orang datang rumah cam datang kenduri. pnoh rumah. naseb lah baik, family aku blah awal2 balik kampung belah bapak aku...

raya kedua.
kat kampung, sepupu tinggal sket. tinggal yg kecik je. kalau ade yang besar pon lelaki. apekah? sepupu blah bapak aku yg pompuan ade 3 je. yg dua lagi tu kecik n lagi satu tu da kawen. x sronok... kawan la aku dengan adek2 sedare yg kecik tapi merbahaya tu. malam nye g raya rumah shida...
komen: shida da semakin sopan santun. mak dye lak memang ske bercerita.

raya ketiga,
balik rumah balik. aku dressing style yuna. fuh. aku geli dengan diri sendiri. skali balik2, mak aku tros straight g rumah wakil rakyat. rumah terbuka. bapak aku la, g paksa aku masok sekali. segan la aku... orang laen sume baju kurung... memang malu. naseb da x ramai.

raya keempat dan seterusnya,
dok rumah n jalan2 raya rumah orang sket sambil buat rumah terbuka setiap hari. bukan ape, terpakse bukak gak rumah even pintu tertutup sebab orang ramai sangat. semalam g taiping. raya rumah sedare. memula aku memang x de feel nak pakai baju yg tertuka kain dengan mak aku tu. aku beli kain tu untuk mak aku tapi lastnye aku yg pakai wat baju raya. kain aku dapat kat mak aku. tapi lepas aku pakai, cm lawa plak.sebab aku yg pakai kot... hari ni, rumah masih terbuka. x mampu nak tutup.

Monday, September 14, 2009

aku nak amek pengajian bahasa melayu bleh x???

wa...
aku da malas nak blaja...
boleh x aku cakap aku nak kawen je.
tidak...
aku nak kaya dulu...
tp penat la blaja. da la sume sains. kalau dulu ade gak subjek feveret aku. bahasa melayu. ini x. sume subjek yang membunuh. tensen weh... sampai kadang2 aku ingat nak amek pengajian bahasa melayu degree nanti. mesti cegu ati bangga dengan aku. tp apekan daya... aku dalam aliran sains pertanian ni mane bley tukar pegi kos cm tu. dah la markah exam ari tu cm hampeh. dua tiga subjek je yang leh bangga. laen? fail pon ade... hebat x aku. minggu ni n minggu lepas exam lagi. lagi sekali, aku jawab cam hampeh. ape aku bace sume lost cm tu je... aku harap kat subjek feveret aku je la skrg ni... math... ble plak aku ske math?

Friday, August 14, 2009

hari yang syok sekali...

hari ni,


memang syok. pagi td, kelas habis awal. sejam je lak tu. pastu td pegi ladang yg boring tu n tensen jap. bayam hijau aku dan kgkawan kene tanam balik. sebabnye, pokok tu terbantut. comel je n x kan besar2 smpai ble2. sdey...


eik...


aku nak cter gembira2 ni.





first,


hari ni aku berjaya online kat bilik sendiri. gumbiranya...


slalu aku online kalau g bilik komputer kat pusat asper x pon kat library.





second,


aku makan free ari ni... tu paling gembira dalam hidup aku.


kakak naqibah utk grup usrah aku ajak keluar. lepas tu ktorang dengan semangat nye siap2 lepas balik dari ladang sebab memula kakak tu ajak ktorang g pasar malam. kakak tu jemput depan kolej pastu g smayang dulu kat msjid upm. pastu, mase jalan2 kat pasar malam kakak tu kate nak blanje ktorang g makan. cam tau2 je aku x makan lagi ari ni... skali, kerana terlampau excited ade orang nak blanje, ktorang order siakap masak 3 rase n mcm lagi sampaikan bil 47ringgit. sian kakak tu... ktorang bantai order mmg mahal la... x pe... kakak tu baik...





third,


akhirnya tercapai gak impian aku nak tengok ryo secare real nya... btol2 depan mate aku. bukan depan komputer or tv macam selalu. haha... ryo yang aku tengok ni versi ikan la... kawan aku kate, sampai hati aku samekan ryo aku dengan ikan. x pe, ikan tu aku beli kat pasar malam tadi... syok... nak letak gambar tp x leh upload la pulak. siot tol...

fourth,


setelah sekian lame aku x pegi pasar malam, akhirnya aku pegi jugak. excited gler... kakak tu sampai lenguh2 kaki teman ktorang yg masih bersemangat nak jalan2. gilo. tp syok. bukan selalu...


fifth,


rahsia. tp tu yang paling best ari ni. hehehe...

Tuesday, August 4, 2009

x nak balik!!!

selamat tinggal romeo...
uhuk3...
aku malas la nak balik... da la x ready langsung utk test ni.
nak mati ke???
memang nak mati. ucapkan gud luck untuk aku.
gambatte kudasai!!!
lepas ni x leh makan free da...
naseb aku da tibai makan kat rumah...
gud bye intenet...
gud bye ryo...
eh, nape ryo???

Monday, August 3, 2009

yeay! panda...


semalam aku baru lepas selesai menonton drama love shuffle... best. x tipu. dalam cter tu banyak kita bley blaja. aku ade blaja ke? tp x kisah la. cter tu memang best. utk sape2 yg cari cter2 best ni memang aku suggest cter ni. cter ni pon orang yg suggest kat aku. x sangka best gler. trademark cter ni, yeay! panda. comel...

ramai gak star yang berlakon cter ni. antrenye ialah,


-tamaki hiroshi as usami kei

-karina as aizawa airu

-matsuda shota as sera ojiro

-daigo as oishii yukichi

-yoshitaka yuriko as hayakawa kairi

-kojima hijiri as kamijyo reiko

-kanjiya shihori as kagawa mei

-tanihara shosuke as kikuta masato


synopsis

Usami Kei is a salaryman who has risen in status due to his engagement with Mei, the wealthy daughter of his company's president. Shortly after she breaks off the engagement, a power failure leaves him stuck in the elevator of his apartment building. Trapped with him are three others living on the same floor - Airu, a trilingual interpreter, Ojiro, a model photographer, and Masato, a psychiatrist. While waiting, their conversation hits upon their love lives and the question of whether there is truly only one fated partner for everyone. As a result, they decide to try "shuffling" their relationships with each other.




nasihat cikgu2 tersayang

hari tu... aku dengan kengkawan pulang semula ke maktab tercinta... dah tau kan? kat sane aku jumpa la dengan sume cegu yg penah ajar aku suatu mase dahulu... nak tau? dorang ade bagi nasihat yg paling precious skali utk sume bekas2 anak murid dorang...
dorang kate...
-yang ni cikgu sejarah kate.
"masuk universiti ni kamu kene cari pakwe. cari... mase ni la kamu nak cari pakwe. esok da keje x sempat da. dekat u tu kamu cari la... baru ade orang nak jage kamu..."
-petikan dari ustaz aku
"kalau dulu ustaz x bagi kamu bercinta tapi sekarang ustaz suruh. bercintala... ustaz x kisah. tp jangan cari pakwe yg nak poya2 je. cari pakwe yg bley ingat kan kamu sembahyang, yg ajak bace al-Quran..."
lebih kurang cm tu la dorang kate...
nak ikut ke x?
komen sket.

Saturday, August 1, 2009

KiOsK

kiosk?
-tempat beli barang
-tempat membazir duit
-tempat tambah lemak di badan
-tempat shopping kalau malas jalan kaki g jauh2
-tempat paling memalukan aku
*nak tau nape?
meh la aku cter...
satu hari ni, aku dengan pnoh perasaan gembira pegi la kiosk sebab nak beli sket makanan sebab dah lapar sgt. setelah bayar sume barang2 yg aku borong kat kiosk tu, aku pon jalan la keluar tanpa tunggu kawan aku yg tengah membayar makanan dorang dalam kiosk tu. lalu, aku pon dengan syok nye lalu kat depan pagar kiosk tudan berlaku la kejadian yg paling menyegankan aku...
aku jatuh depan kiosk tu!
kalau jatuh cm tu je x pe. tapi aku jatuh diiringi dengan bunyi aku melatah yg boleh membuatkan sume orang tengok aku n lagi satu, cara aku jatuh memang unik. style matrix tu... slow motion we... cam orang nak elak peluru cm dalam cter matrix tu. gler ah. memula aku terduduk pastu tros terbaring depan kiosk tu. naseb x sakit sebab slow motion. ntah kenape tetibe aku rase patella a.k.a lutut aku longgar n tros jatuh lepas lalu kat pagar tu. segan tol. lepas jatuh aku tros lari tanpa pandang ke mane2 arah pon sambil mendengar kawan2 aku gelakkan aku. memula dorang pon cam blur tengok aku jatuh tapi lepas tu berape hari dorang gelakkan aku. kalau ikutkan memang aku fobia nak masuk kiosk tu tapi terpakse... so, setiap kali aku masuk kiosk aku aku pegang mane2 kawan aku yg jalan dengan aku tym tu.
sekian...

Friday, July 31, 2009

patot ke???

kes H1N1 makin syok diperkatekan. tiap2 hari ade je u, skolah or kolej n kem plkn yg kene tutup sbb kes ni. tp patut ke sume2 tempat yang terlibat dalam kes ni ditutup? bukan ke kalau kita lepas budak2 balik nanti dorang pegi tempat yg lg byk kes selesema ba alip ba ya atau babi atau swine atau khinzir pastu bawak balik tempat dorang belajar n sebarkan virus tu?
aku rase patutnye dorang kuarantin orang yg jd mangsa virus durjana tu kat satu tempat, then biar student lain tros belajar cam biasa. kan2? bukan aku x nak cuti tapi sian student bila cuti mengejut kelam kabut kene balik. memang best balik tp masalahnye student cam aku ade test minggu depan. x syok la cuti kalau dalam beg pnoh dgn buku tapi buku tu x bersentuh langsung. elok2 cuti panjang sket tros jadi cukup2 7 hari. ntah la. aku hanya mampu mengomen. sebabnye, aku malas nak study kat rumah. ingat boleh ke? kalau aku x faham aku nak tanye sape. kalau kat u, leh gak tanye kawan2 aku. cuti pon jd x syok. kepale serabot fikir pasal exam. hope sangat la exam kene tunda.

cakap pasal swine flu atau saintifiknye H1N1, rase cam btol tepat masenye. sekarang kan gagasan satu malaysia tgh syok diperkatekan. dekat u aku lak, ade program mahasiswa satu malaysia yg amat menyokong gagasan yg diusulkan pm kite tu. sume nye satu. H1N1 pon ade nombor satu kat situ. lepas ni ape yang satu aku pon x tau.

Thursday, July 30, 2009

tag lagi...

tag ni da lame rasenye... dr farehah. tp nak wat gak. x kire...



1. Ape perasaan anda sekarang?

-gumbira. setelah beberape lame aku x sentuh laptop kesayangan aku tapi bukan aku punye akhirnya dapat gak rase... tp dlm mse yg sme, aku risau gler nak meninggal... blik je cuti ni aku ade test. dah r x paham pape... pastu, assignment lagi... cm sia2 lak cuti... elaun lak, cepat beno jalannye. baru dapat tp dah menyikit cepat sgt.

2. Saya nak makan?
-ari tu aku nak makan piza tp da makan da. ha... ari tu aku jalan2 kat the mines, aku ternampak sebjik restoran nando's tersergam indah depan mate aku... sedapnye... tp apekan daya, x mampu... teringin je la...

3. Saya tak suka?
ow... macam2...
-insan yg gedik n x sedor diri (ntah2 aku pon gedik n x sedor diri, selambe je ngate orang)
-makanan yg mahal cam kat foodcourt tu...
-askerim coklat
-basuh baju (alamak kantoi... jgn riso, aku tetap basuh even aku x ske)
-bile aku boring. x tau nak wat ape
-kelam kabut sebab nanti aku rase nak ngamuk
byk lagi r kang pnoh lak page ni dengan bende yang aku x ske je

4. Impian saya?
-nak jadi insan yg berjaya. ok x ayat aku??? aku nak smbung master lepas degree pastu amek ph.D kat overseas. ayat lepas di motivasi oleh cegu suraya. impian sebena aku nak kaya! hahaha! bace dengan gelak jahat.


5. Haiwan yang saya tak suka?
-katak
-semut
-cicak
dan sume jnes reptilia yg menggelikan aku...

6. Saya harapkan?
ade orang nak kawen dengan aku. huhu. x de la. saya harap saya dapat jadi kaya. itu duniawi, ukhrawi, dapat masuk syurga... insyaallah...

7. Jika boleh putarkan masa?
nak ambek spm lg sekali. rindu mase skolah dulu...

8. Saya pada 10 tahun akan datang?
seorang lecturer yg da kawen. gatal btol aku ni. x hbes2 ckp pasal kawen.

9. Handphone saya adalah sebuah?
sebuah penyapu. ape lagi, handphone tu handphone la... gadget yg menyambungkan aku dgn kgkawan dan berjaya menghabiskan duit aku ble beli topup.

10. Saya pernah bercinta sebanyak?
100 kali. ceh, tidak same sekali. ntah la. aku x ske bercinta. tp aku bercinta dgn ryo tu bley kire x???

11. Saya suka pada
ehem ehem. ade la... haha... aku suka kat orang yang suka kat aku la. kalo orang x ske kat aku wat pe aku nak ske kat dye. cm kgkwanaku la... kan?

12. Kawan-kawan saya?
kenape dengan kawan2 saya? sy rindu kawan2 sy. kawan aku dr maktab tercenta, plkn, upm x sempat nak rindu. nanti la ek. baru balik...

13. Pernah dikhianati?
penah.

14. Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
x ske kat dye tros. maen bunoh2 kang aku kene bunoh skali tp sure lps tu aku x caye da kat dye...


15.Siapakah yang mahu anda tag?
sbb aku lambat sgt bace tag aku, so sape yg bace tag ni anggapla anda telah di tag...

aku petani berjaya...

aku baru pulang dari maktab aku yg tercenta. giler ah. semalam lak aku baru pulang dari upm tercenta lepas upm kene tutup sbb ade suspek h1n1. tp alhamdulillah aku bebas. insyaallah.... x sempat letak bontot kat rumah lg aku dah rushing g maktab sebab ade bbq. kalau makan aku memang laju. sementare menunggu bbq tu masak, aku dengan rakan2 aku pon pegi la ke staf room feveret aku utk mengunjungi cegu2 yg tersayang. ade la cegu nazrul, dgn cegu salida... deme x caye aku jadi petani??? adakah anda juga begitu??? pastu setelah pagi esoknye, aku skali lagi g mengunjungi stafroom dgn harapan ramai lg cegu ade. memang ramai... tp soalan dorang sume same. skarang kat mane? kos ape? yg amat menyedehkan, mereka juga x caye aku insan yg telah menjadi petani. dah nak gelap muka aku, tapi aku redha dengan ketentuan ilahi. untuk insan2 yg x caye aku seorang petani, leh la usha gambar kat bawah ni. sbnanye kgkawan aku kat ladang tu yg soh boh gambar2 ni kat blog aku. x pe la... aku femeskan dorang...
masih x percaya???

Monday, July 20, 2009

aku sempat...

sempat gak aku mencelah mase tgh tggu nak kuliah ni... aku rindu blog aku... camne ni... ape lecturer aku ajar byk lg yang aku x faham dr yang faham. dah la lecturer nye romantik gler. romantik bukan dari segi ape tp dari segi suara, senyuman dan sebagainya... nseb la aku dah x mengantuk dalam kelas. kalau x, sian lecturer aku. mengajar dead body dalam kelas. berplastik2 gula2 aku beli nak bagi hilang mengantuk. ok la mengantuk da hilang tp boring pulak. tp yang syoknye tadi, cek elaun da keluar. juz x g bank in dgn bank out je lagi. sok sure aku berjalan meredah panas g bank. usaha tangga kejayaan. demi elaun, aku sanggop wat ape saje. fuh, ayat x tahan. aku nak beli basikal g ladang.... nak gelap dah wajah aku gare2 menjadi petani kat ladang. bese la, name pon amek sains pertanian. setaon lagi aku mencangkul kat ladang tu, muscle la aku. naseb tinggal nak bercucuk tanam je lagi. baru la aku rase betapa penat nye petani membanting tulang nak bagi kita makan sayur. cewah. hargailah sayur kita...

Tuesday, July 7, 2009

kuliah dah mula...

kalau minggu lepas aku ade minggu perkasa putra or minggu orientasi tp minggu ni dah start kuliah. fuh... mula2 start kelas aku dah agak stress sket. bukan stress sebab ape tp stress sebab sesat nak mencari bilik kuliah yg ade kat merata2 tempat. tempat ktorang dekat pusat asasi sains pertanian tp bilik kuliah nye sampai kat fakulti pertanian. memang berpeluh la aku mencari... terpakse jugak la susahkan sorang abang ni nak tunjukkan jalan. sian dye. time kasih abang adib. asalnye aku ni tulis dr mula aku sampai upm ni tp draft nye tertinggal kat luar library ni. takut org tu x bg keluar masuk kat sini pulak. ye la... orang baru. x kan first time dah buat pasal kot. ni pon sebab kelas aku habis awal. patutnye habis pukul 11 tp lecturer aku stop kol 8.45. gler ah awal. x pnah klas habis seawal ni. dengan syok nye aku tros datang sini.
tp jadual aku x macam jadual kgkwn aku yg lain. pack gler. ni pon nasibla kelas hbis awal. dah la kene stay kat pusat kalau ade klas petang. pastu lepas hbis kelas petang kene pegi ladang. tp yg nak pegi ladang tu x start lg la. ni pon dengan berdikarinye aku sorang2 je pegi kat sini sebab dah rindu sgt dengan internet. nanti aku sambung lg. nak explore bende lain pulak.

Friday, June 26, 2009

kisah semalam


semalam, ntah buat ke berape ratus kali aku tengok cter one litre of tears lagi. ntah kenape, aku suke beno la drama tu... sebab ade ryo aku kot...

sunggoh sadis drama itu sehingga membuatkan ayor mate aku mencurah2 ke ladang gandum.

part yg paling best mse aso-kun nanges. mmg sdey. aku bukan sdey tengok cter tu tp aku sdey tengok ryo aku nanges... huhu... aku dah gler... x pe... bukan senang nak wat aku nanges mse tgk drama. lg satu sebab maybe sebab aku tgk sorang2. tu yang emo sket tu. nway, tahniah ryo.

lepas ni bukan bleh tengok dah, tu yang aku tengok puas2 tu. sampai bising mak aku. adios my beloved nishikido ryo... jaa ne...

aku dah nak blah dah...

esok aku akan mendaftar kat upm. so malam ni aku dgn family aku cabut siap2 pastu tido kat rumah mak sdare aku...
tp kenape aku rase sungguh x berperasaan nak g upm ni?
barang sume dah siap. banyak gler. mak aku siap tanye lagi beg2 ni sape punya??? aku cakap la aku punya. terkezut pah aku. mane x nye, sume bende mak aku soh boh dalam beg. kasut yg dalam kotak pon mak aku soh sumbat dalam beg. mane x jadi banyak. lantaknye. angkut la ramai2 beg aku tu. macam aku x kan balik2 lg dah je... almaklumla... jauh, dulu sekolah aku kat lenggong je. mak aku bley datang selalu tp kalau da smpi serdang tu pandai2 la aku idop nanti...

upm, here i come!!!
gud bye komputer, laptop dan sebagainya yang menjadi setan yg melalaikan aku selama ini...

Sunday, June 14, 2009

update hero feveret aku

aritu aku telah list kan top 5 hero feveret aku tp hari ni aku nak update yg terbaru sebab terdapat sedikit pergaduhan antara aku dgn farehah sebab tanpa disedari aku dah terkongsi pakwe dengan dye.



  1. tempat pertama masih diungguli oleh ryo nishikido yg tercenta. ape2 pon yg jadi tempat ryo x kan berubah. nak tau pasal ryo? pegi dekat raberu, tekan ententenmen then bace dekat top 5 hero feveret aku.


  2. tempat kedua dah bertukar sebab lately ni asyik muka dye je yg aku tekan kat youtube. maybe sebab dah nak dekat semua vid newS yg aku dah tengok. so aku beralih pulak ke Kat-tun yg jugak under Johnny's. insan bertuah ni ialah... kazuya kamenashi... lagi sekali, sory farehah. dye ni dulu ranking bawah2 je tp naik secara mendadak teros ke nombor dua. tahniah... nape aku suka dye? kame ni jugak dah banyak berlakon macam cter macam gokusen, nobuta wo produce,n mcm2 lagi... sebab cam biasa, sebab dye hensem, pandai menyanyi n menari. dye dah berjaya mengganti tempat toma ikuta yg selama ni aku minat sesangat tp biarla name dye bersemadi kat name blog aku ni... nak tengok kame??? tekan sini.




3. nombor tiga, still dipegang oleh tegoshi yuya... sory lg farehah. ko x mampu menggugat kedudukan dye. pasal tegoshi pon ade dekat post entry aku yg haritu tu.


4. nombor empat, naik beberapa anak tangga, telah menonggeng kan yamapi dr tempat ke 4. taguchi junnosuke... dye ni yang sian nye suka buat lawak tapi x jadi. also one of Kat-tun member. jugak mempunyai pakej yang same dgn yang lain. pandai menyanyi n menari + hensem.


nak tengok taguchi??? klik kat sini.



5. nombor lima ni pon telah menggulingkan mempelam harum manis kerana farehah marah beno aku suke dekat haruma miura. tp sory lagi sekali, pengganti nye pon akan menyebabkan pertelingkahan antare aku n farehah.
aku ingatkan aku start kenal dye mase dye berlakon jadi nanba senpai dalam hana kimi. tp rupenye dye dah lama kukenali... dye la souji tenjou dalam kamen rider kabuto. dye jugak ade berlakon dalam cter zettai kareshi, n banyak lagi la.
pastu, dye baru je kawen dgn ayaka yang jugak songwriter n penyanyi... aku sungguh jeles bile mendengar berita ni tp redha je la...
nak tengok hiro? tekan sini.


menghitung hari...

menghitung hari...
detik demi detik...
masa ku nanti apa kan ada...
jalan cerita, kisah yang panjang,
menghitung hari...

ceh, menyanyi pulak aku. lagi dua minggu aku aku akan jadi student balik.
tp kawan2 aku semua dah blah. tinggal aku sorang je yg buat countdown nak pegi upm ni.
takut jugak tapi seriously aku memang nak pegi sangat.
boring la. barang da start beli tp medical check up x buat lg. mak aku da bising da cakap aku suka lambat2. takut kelam kabut. tp aku memang jenis yg malas nak buat bende2 ni.
tengok la. kalau orang lain dah settle dah barang tp aku baru nak beli.
lantakla... asalkan aku beli.
tapi,
banyak la bende yg aku x buat lg...
-pendrive utk save backup isi2 komputer aku x beli lagi
-usb yang hilang tu aku x beli baru lg. sian mp3 aku, dah lame x bercas
-baju hitam putih upm tu x siap lagi
-borang pon isi habis lagi, x berani la. aku punya nombor matrik terlebih satu kotak. kenape tu??
-baju x kemas lagi
-kasut2 x beli lagi

macam2 aku x beli lagi. bila aku nak beli? minggu ni kot. tengokla...

Friday, June 12, 2009

aku tlah di tag

aku ni ske kene tag tp aku mls nak wat soklan2 tu. tp ari ni wat kali ke2 aku rjin nk buat. tag dr Aizat
byk sgt soalannye...


If your lover betrayed you, what will your reaction be?
i kick him. patut ke? ntah. no experienced. tp kalau jadi la kan, aku wat bodo je kot. kumbang bukan seekor. berekor-ekor...

If you can have a dream to come true, what would it be?
aku nak kawen dgn org kaye? bley x ckp cm tu??? laen la. it would be... aku nak buat ape je yg aku ske without org laen menyebok dgn ape yg aku nak wat tu.
lg satu, aku nak wat bungee jumping. teringin sangat...
pastu aku nak g jepun n naik train yg laju gler tu...

3. Whose butt would you like to kick?
x de keje aku tetibe nak sepak bontot orang. tapi kalau ade org kick my butt, siap dye...

4. What would you do with a billion dollars?
first sekali, aku nak beli sebijik rumah utk family aku. nak pindah...
pastu, nak beli kereta impian aku, CRV yg baru tu... tp aku x de lesen lg...
billion dollars kan? aku nak sedekah sejuta kat org2 miskin kat malaysia ni so that negare kite akan jd cm brunei, x de org miskin pon kat negare tu. tp cukup ke?
pastu simpan tok mse depan aku.
sambil2 tu shopping la, beli ape je yg aku nak tanpa ragu2...

5. Will you fall in love with your best friend?
ntah. tp bg aku la. kalau dah bestfriend tu, buat ape kte nak bercinta dgn dye. buat nye clash, x ke sia2 berkawan punye la baek. baik lg tros jd bestfriend sbb kalau gaduh leh baik balik. kalau aku jatuh cinta skalipon aku diam je la. suke senyap2 cukup. tp kalau dah jodoh x kan nak tolak. cewah.


6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?
love each other lg better kot. kalau kite je suke kat orang tu x syok gak. cm syok sendiri. tp orang tu je suke kite, sian kat orang tu...

7. How long do you intend to wait for someone you really love?
mmmm.... until he loves me or other man loves me n i love that other man. wo... belom masenye lagi...

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?
nak buat mcm mne. juz forget it. or buat cuci mate je dah la...

9. If you like to act with someone, who will it be? your gf/bf or an actress/actor?
it must be my beloved ryo nishikido!!! he was such a good actor...
dgn kazuya kamenashi pon boleh jugak, dgn tegoshi, lagi boleh. dengan hiro mizushima, apatah lagi. semua2 hero feveret aku tu lah...

10. What takes you down the fastest?
ntah... bile orang membebel kat aku kot. then mengarah2 aku. maybe...

11. How would you see yourself in ten years time?
that time, aku dah dalam 27~28 years old kan. time tu aku dah jd seorang penyelidik or maybe lecturer. kalau ade sape2 nak kat aku, aku dah kawen kot. aku x brape nampak dgn clear la. kabur sket...

12. What’s your fear?
a frog of course. losing somebody... how scared...

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?
aizat??? happy go lucky... he love toma-kun so much. his mind is full with creative thing and always make people laugh. is it true???

14. Would you rather be single and rich or married but poor?
it surely single and rich. what can you give your family if you don't have money??? juz teruskan usaha mencari cinta kalau dah tau you are single. kalau dah kawen, x boleh cari laki laen da. dosa...

15. What’s the first thing you do when you wake up?
tengok jam dah pukul berape... if its still early, back to sleep...

16. Would you give all in a relationship?
no way... sket2 dah la.

17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?
both. can i? if not, best man win!

18. Would you forgive and forget no matter how horrible the thing that someone had done to you?
i can forgive and forget if it juz a small matter. but if it is to horrible, no forgive, no forget!

19. Do you prefer being single or having a relationship?
single and always available.

20. List peoples to tag
farehah, anybody read this, just think that you had been tagged!

Thursday, June 11, 2009

saje syok

hari ni befday farehah... ex rumet aku...


x de ape nak tulis sbnanye. saje nak menambah entry yg ade. da lame aku x pgang komputer.
waktu kat kl, rumah mak sdare aku x de komputer, blik rumah lak, kene berebot komp dgn adik beradik aku. laptop yg bukan milik aku tu plak, x leh connect dgn streamyx, line biase je.
bile dapat pegang ni la aku gunakan peluang ni sepenoh nye utk bukak sume bende yg aku nak bukak. tp dah x ingat la pulak ape yg aku nak post kan. so, merepek je la. agak boring la. tambah da x ramai on9 ni. aku lyn youtube la byknye. da hbis buffering dah, chow!!!

Tuesday, June 2, 2009

aku pon holiday gak...

da brape ari aku x sentuh komputer waima komputer aku... inipon aku wat lintas langsung dari opis mak sdare aku sbb aku follow dye g keje. ari jumaat ari tu aku da btolak g kl sbb satu2nye sepupu pompuan aku yg belah bapak nak kawen. so sbg sepupu yg bagos aku pon bsusah payah r gak menjayakan kenduri kawen dye... aku ingt nak letak gmbr2 even bukan aku yg kawen dlm blog aku ni tp perkakas ttinggal kat rumah lak. mmg agak penat r menjadi anak dare yg baek kat kenduri tu... kalo tym aku kawen nnt sepupu aku x tolong cmtu mmg sje la. ceh, aku da berpandangan jauh r lak. semalam famly aku da balik meninggalkan aku sorang kat sini dgn mak sdare aku beserta keluarganya... so untuk mengelakkan keboringan yg melampau aku pon ikut r mak sdare aku g opis. baru la dpt merase menekan2 keyboard komputer ni. tp yg sdeynye page feveret aku, youtube dye x bg bkk. kene block. sdey sunggoh rsenye. x ngape2. da smpi kl ni aku teringin r gk kluar jln2 tp aku x berani r sorg2. nak ajk kawan, ramai yg da msuk u. isy... mggu depan baru r aku blik ke pdg rgs... lmbt lg r aku nak ngadap komp tercenta sepanjang hari cm bese tu. dok kat opis ni sume org tnye aku, pekerja baru ke? aku pon dgn rileknye jwb la aku ni anak sdare kpd mak sdare aku sbb bukti da lari. mak sdare aku da g merate2. x leh nak tunjuk. x kesah la. tp aku nak sgt kluar. kalo ckp kat mak aku konfem mak aku x bg. dah la pendrive aku yg ade mcm2 tu ttinggal. rugi tol. kan da boring... ape nak wat ni...

Thursday, May 21, 2009

ayam kampung




pada suatu hari...
ade sorg budak berjalan2 di dalam kolam bapaknye yg telah kering akibat musim panas yg berpanjangan.

suddely, budak ni terserempak dgn seekor ayam kampung yg berjantina jantan atau lg femes dipanggil ayam bapak.
ayam tersebut memandang slack ke arah budak itu dan terus merenung budak itu. namun, budak itu buat x reti dan tros berjalan2 di dalam kolam milik bapaknye dgn pnoh x de perasaan.
setelah agak lame ayam tersebot merenung budak itu, budak itu merenung kembali ayam tersebut kerana menyangka ayam tersebut jeles dgnnye...
berlaku lah aksi renung merenung antare budak tersebut dgn ayam jantan x guna itu.
tiba2, ayam tersebut mengejar budak tersebut dan ingin mematuknye. budak itu tros berlari dan tros berlari sambil menjerit memanggil mak dan bapaknye. dalam hatinya mencarot2 menyumpah seranah tuan punya ayam berserta ayam tersebot. akhirnya, budak itu lari ke dalam rumah dgn mate yg berair kerana ingin menangis tp x smpt kerana kelam kabut berlari menyelamatkan diri...
setelah selamat dr ayam durjana itu, budak ini dilanda fobia dgn setiap ayam kampung yg lalu di rumahnya sehingga kini. budak ini amat membenci makhluk yg bername ayam bapak. sesungguhnya, setiap ayam kampung yg lalu dirumahnya akan mendapat habuan sebijik batu walaupun di hatinya amatlah teringin utk menyembelih ayam tersebut ttpi x berani....
sekian sahaja kisah seekor ayam dan seorg budak...
p/s: budak dalam kisah diatas adalah aku. pemilik blog ni.

Wednesday, May 20, 2009

top 5 hero feveret aku...

aku sbnanye x tau nak post ape kat blog aku. tp aku nak post gak. post aku ari ni ialah top 5 hero feveret aku beserta dgn descriptionnye skali.


tempat yg pertama, dimenangi oleh...
jeng jeng jeng...

ryo nishikido ni sbnonye x de la hensem sgt pon...
muka pon serabot je. tp, keserabotan ryo ni la yg telah menawan hati, jawa, raga, besen dan bakul aku...
aku mule2 knal dye dlm cter 1 litre of tears. tp waktu tu aku x brape nak berkenalan sgt dgn dye even tym tu da ske dye da. aku buat x reti je la dgn dye. tp lepas menonton attension please n farehah mengenalkan aku dgn kump News yg dianggotai oleh ryo-chan ni, aku tros jatuh chenta dgn dye... ryo ni dok dlm kump newS under Johny's n da belakon byk la gak cter sbb dye da involve dlm dunia seni ni dr kecik lg. cewah. ayat x tahan... paling aku ske bile tgk dye menari. wah. aku tergoda terkecewa. smart... tu pasalla muka dye ade belambak kat blog aku ni....kalau nak tgk ryo klik sini

cukupla dgn cter hero yg dok ranking pertama. aku troskan dgn hero nombor dua...


ni hero nombor dua yg aku knal mse aku tgk cter hana-kimi... comel dye ni. disbbkan oleh keminatan aku kat dye ni, name dye dgn name ryo aku tlah abadi kan sbg name blog aku ni that is, ryotoma dr ryo+toma. toma ikuta ni pon da involve dgn menyanyi +berlakon ni dr kecik lg. suara dye pon comel gak cm org nye. n dye pon dok under Johny's jugak. pendek kate, hero2 aku kebanyakannye mmg lahir dr kompeni yg same. aku leh ske dye sbb aku ske tgk muka dye yg blur + comel tu. pastu, dye pon hebat menari gak... nak tgk toma-kun ni? tekan sini.

ranking nombor 3, diungguli oleh...


first of all... aku nak mnx mahap kat ex-rumet aku, farehah a.k.a yong sbb dye pon antare hot fans tegoshi ni gak. tp nak wat mcm mne, dye dok ranking no. 3 dlm senarai hero feveret aku... aku knal tegoshi ni pon dlm cter my boss my hero. tp dlm cter tu dye still muda remaja lg. so, aku x mnat dye sbg pelakon tp aku leh minat dye sbb suara dye paling sedap. tang tarik menarik tu, muka tegoshi la. dye ni pon turut menganggotai kump NewS yg mmg aku la peminat nom. satu nye. nak tgk tegoshi? klik sini.
seterusnye, tmpt ke empat dipegang oleh...

yamashita tomohisa a.k.a yamapi!!!
sbnonye aku dulu ske gelakkan yamapi ni... sebabnye, aku dgn farehah kte dye ni sedikit juling.. haha... tp setelah aku amati, x pe juling pon...pe salahnye... k, yamapi ni adalah ketua bg kump NewS... news lagi... nak wat cm ne. da suke... yamapi ni la ahli yg paling sexy sbb even dye kurus kering pon, muscle dye, fuh. smart... sory fiqah.
dye ni pon pelakon gak. antarenye, proposal daisakusen dgn code blue... dye ni pon hebat menari gak... siap maen bukak2 baju lg tu. lagu dye yg paling femes rsenye gomen no juliet dgn daite senyorita. nak tgk yamapi??? tekan sini.
bg tempat yg kelima....
teng teneneneng teneneneng......(rentak excited)
haruma miura!!!!
perasan x, name dye lbey kurang dgn sejenis mempelam @ mangga ni, harum manis... sedap...
dye ni lak aku x tau la dye ni menyanyi ke x, dye pnah menyanyi rsenye... tp yg surenye dye ni pelakon... aku stat knal dye mse cter koizora. dgn rambut dye kaler putih tu. pastu cter bloody monday, gokusen 3... n mcm2 lg la. tp pasal dye ni x byk aku leh describe sbb aku x hbis explore lg pasal dye, tp mmg aku mnat dye much2. nak tgk dye, tekan sini.
sekian saje kisah2 mereka yg menjadi feveret aku. sbnanye byk lg yg aku nak cter... ade lg yg aku mnat mcm massuda takahisa, matsumoto jun, kazuya kamenashi, tomoya nagase, hiro mizushima n mcm2 lg. tp cukup la 5. malas nak taip. ok. that's all. adios...

klik jika anda berminat

Related Posts with Thumbnails