Sunday, October 25, 2009

esok...

esok da nak balik.
aku ade pegang buku x?
ade. tp pgang la.smpi 2 muka surat tetibe adik aku panggil...
"kak!!! kamen rider kabuto da start!!!"
aku pon lari2 la menghangkot buku aku tu...
last nye buku tu duduk atas lantai kat muka surat yg sama sampai petang...
macam mane nak final?

nasib aku balik esok.
kalau balik lusa tulat tonggeng???

Saturday, October 24, 2009

aku da sampai rumah...

akhirnya... aku balik gak rumah...
terkejut mak aku ble aku kate aku blik 4 ari je.
mak aku soh stay lame sket.
gilo, dah la buku x bawak. ade intenet, astro dsb tu, cukupla membuatkan aku x blajo.

tadi,
sebelum aku tunggu bas kat duta, aku tunggu mak sedare aku ambik aku kat ktm putra,
time tu, aku terpana seketika.
adakah aku dah salah naik tren sampai aku tiba2 ade kat indonesia?
sume insan kat keliling aku dengar cakap bahasa indonesia.
student jalan2 kat situ sume pakai baju uniform cam aku slalu tengok kat sinetron kat tv tu.
selekeh semacam je.
yang lelaki, baju ketat, seluar londeh.
yang pompuan, yang freehair, rambut serabai, dengan skirt nye.
ntah, konfius dah aku tadi, rasenye aku masih lagi di malaysia.
mak cik2 yang lalu lalang kat situ plak sungguh glamor dengan kebaya batik jawa nya.
kat mane aku ni? bisik hati aku.

lepas mak sedare aku sampai, baru la aku tau, situ ade sekolah untuk anak2 yang mak bapaknye keje kat kedutaan kat situ. oh begitu...
rupanya aku masih di malaysia.

tapi sekarang, aku dah ade kat rumah depan laptop tercinta dengan streamyx yang laju gler. yeay...
dalam bas tadi pon aku dapat berita yang amat menggembirakan aku sampai terserlah gigi aku mase onda way balik tadi. mesti pakcik driver bas tu pelik tengok aku lepas bangun tido tetibe senyum sampai ke telinga.
yang penting, minggu depan final
so balik ni purpose dia tetap...
STUDY!!!

Thursday, October 22, 2009

aku dalam lab bio...

bagus x? orang lain buat presentation aku online.
alang2 wireless tengah laju ni.
aku pon ape lagi...

Tuesday, October 20, 2009

tekanan perasaan vs dugaan

masalah... teruk ke masalah aku???
memangla masalah aku x seteruk masalah orang lain tapi masalah ni sume orang penah rase...

kalau dulu...
duit tinggal negative pon leh survive lagi kat maktab aku yang tercenta. kenape negative?
sebab duit aku da habis, pastu aku pinjam kat kengkawan aku pastu jadi la ia negative. sdey kan? tp lek... tu x menjadi masalah sebab makan kat maktab dulu free...

sekarang, x de 3 ringgit, jangan harap dapat rase nasi goreng biasa yg x de la sedap mane. sepuluh ringgit pon belom tentu dapat hidup dengan amannnye...

kalau x de kredit, lagi kelam dunia aku. dengan kawan aku yang dok blok sebelah pon aku bley lost contact. ni la bahana dunia teknologi, sume pakai duit. fuh, ayat cam karangan mase spm.
btol la kan. pengsan aku ari tu seminggu x de kredit. nak beli makanan pon menggagau duit dalam purse merah putih aku, apetah lagi kalau nak beli topup. bukan nye topup boleh beli untuk satu mesej, paling murah pon 5 ringgit. kalau x beli topup tu dapat la aku sepinggan nasik pataya dengan air sirap buatan bangla kat putra foodcourt...

so, cm ne aku nak buat dengan diri aku?
g cucuk kat atm???
inila yang akan aku lakukan lepas ni...
hbisla akaun aku...
licin lah akhirnya...

Saturday, October 3, 2009

aku ske big bang...

simpan dulu newS, time for big bang!!!



T.O.P









video

watch this!

habis...

minggu ni result untuk subjek bio, math n kimia dah kluar. fizik pon da kluar kot. tp aku x nak ambk tau. biarkan. ape nak jadi dengan aku... result aku x best langsung. kimia c, math a-, bio c. cm ne... kimia c... lecturer tkejut ble aku bgtau kimia aku mse spm dulu A2. pastu dye ingat ble result aku c naek sket je rupanya markah aku naik banyak sebab dulu aku fail... sdey tol. kat sini asal ade je name yg kene panggil dgn lecturer name aku msti ade. sdey... dkat maktab dulu aku x mcm ni pon. cm ne dgn pointer aku nanti. baru test 2 markah dah mcm ape, final cm ne la plak. kate nak ambik biotek, result pon x seronok nak dengar. bukan aku malas. aku study trok tau. smpai x tdo aku study... rse cm rugi je. x pe la maybe Allah x nak bg lagi kot rezeki tu kat aku. doakan aku tau...

klik jika anda berminat

Related Posts with Thumbnails